Het komt goed.

Oud&Nieuw is weer achter de rug. Met de gebruikelijke rituelen, die niet iedereen echt plezierden. Maar nu verder: we hebben verwachtingen over het nieuwe jaar, waarin alles graag wat beter en soepeler moet gaan. Over de zaken, die ons hebben verrast of zelfs overvallen – neem bijv. de oorlog, de inflatie, de snelheid van klimaatverandering – is uitvoerig gesproken en geschreven in de media. 

Één voorbeeld om er even uit te lichten: de acht miljardste wereldburger is realiteit. En een groot bedrijf (Exxon) heeft in 2022 tachtig miljard Winst gemaakt. Dat is dus een tientje per mens op aarde. Het bedrijf is boos, omdat het denkt dat de CO2 heffing de winst met twee miljard zal verminderen. Juridische specialisten worden aan het werk gezet. Zo gaat dat. 

De eerste januari van een nieuw jaar is ook maar gewoon een dag. Wat er aan voorafging zal ook gewoon doorgaan, dus ook in 2023 moeten we hard werken om er het beste van te maken. Dat doen we met positieve inzet, daarbij proberen we een aandeel te leveren in zuinig omgaan met energie, grondstoffen, water en warmte. Alle beetjes helpen en als een flink deel van onze acht miljard medemensen dat ook proberen moet het in 2023 echt beter gaan.

Om met Claudia de Brei te spreken: “het komt goed”.

 

Wat heeft Hongkong eigenlijk te vieren?

Dreamlines.nl