Vakantie ?!

Corona lijkt wel een beetje voorbij , althans in West-Europa. Tenminste als niet het scenario van vorig jaar weer passeert. Daar wil niemand aan denken, blij als iedereen is om uit de beperkingen te treden van ‘opgesloten’, anderhalve meter en mondkapjes (muilkorfjes). Er heerst een bijna uitgelaten stemming van de naderende vakantie en uitzicht om de dingen te kunnen doen die zolang taboe waren of zelfs ronduit verboden. 

Dat schreven wij in de vorige brief, begin juni. Hoe naïef blijkt dat! Op dit moment is het reproductiegetal meer dan twee. Nog niet zo hoog geweest. Wat gaat er terechtkomen van de verwachtingsvolle vakantieplannen, die we min of meer zorgeloos hadden gemaakt? De boodschap is simpel: “een beetje dimmen” en de ideeën bijstellen. Voor ons is het doel gewoon: ‘er even uit’. We hebben tenslotte behoorlijk hard gewerkt en we zijn blij dat we dat hebben kunnen doen. En daar vakantie oorspronkelijk betekent iets anders doen dan we dagelijks deden en de zinnen verzetten, moet dat toch mogelijk zijn zonder verre reizen, vliegen en ‘lekker losgaan’. Ofwel het hoofd leeg en het hart vol. 

Dus we gaan toch iets fijns doen, met het hele gezin. Op stap met de QR van gevaccineerd en een mondkapje in de achterzak. Als we terugzijn kunnen we met frisse moed en elan onze bijdragen leveren aan duurzaamheid en zorg voor milieu en energie.

tot dan !!

PS1: Geniet U ook van een prettige vrije tijd en blijf ver van de delta.

PS2: Na delta komt epsilon in het Griekse alfabet. Goed om te weten.