Balkons!

Alle records zijn weer gebroken. Zo’n hete juli was nog niet vertoond en de droogte is op een bijna-ramp uitgelopen. Hier was 31 mei de laatste serieuze bui. Het effect is dat er nu wel meer mensen zijn die de klimaatverandering zorgelijk vinden. De overtuiging dat er op alle fronten maatregelen nodig zijn is toegenomen. Zowel bij overheden als bij particulieren. Steden bereiden zich voor op meer hitte door extra groen aan te leggen. Particulieren kunnen ook een ‘steentje’ bijdragen. (Ha! Liever een steentje vervangen!). Hoe bijvoorbeeld? Ik las onlangs een prachtige column van Esther Gerritsen in de VPRO-gids zomernummer. Zo mooi, dat ik hem hier opneem, met welnemen van Esther.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *