Optimisme

De zomervakantie is weer voorbij. Was het leuk? Was het warm? Duurde hij echt tekort? Nog goede voornemens gemaakt? Voor ons: vier keer ‘ja’. Dus nu weer volop aan de slag, met man en macht. We zien dat de crisis achter de rug is. Er wordt gebouwd en gerenoveerd dat het een lieve lust is.

Huizenprijzen vliegen de pan uit, althans in onze streken. Overal staan auto’s van bouwondernemingen voor de deur: schilders en klusjesmannen, dakpanleggers

en tuinaanleggers. En wij natuurlijk ook. Logisch dat we optimistisch gestemd zijn over de toekomst van ons bedrijf. Hoewel we zien dat er wel heel veel nieuwe ondernemers zich aandienen. En ook dat die niet altijd de kwaliteit bieden die bij ons de norm is. Op kwaliteitsgebied kunnen wij ons onderscheiden.

Verder is het behoorlijk onrustig in de wereld. Bij ons schiet het formeren van een regering niet erg op. Het lijkt dat religieuze opvattingen over wat de mens voor zichzelf wel en niet kan/mag beslissen meer prioriteit hebben dan de urgente problemen met klimaat en milieu. CO2 uitstoot blijft toenemen en vergaande maatregelen zijn niet populair voor de kiezersgunst. Het Amerikaanse beleid is in dit opzicht helemaal een ramp. Daar komt dan nu een nieuw vraagstuk bij: als de permafrost structureel ontdooit, staat de wereld nog meer onheil te wachten. De overstromingsrampen in de VS (Houston) en in ZO-Azië lijken toeval, maar zijn ze dat ook?

Wij zijn over deze ontwikkelingen bepaald niet optimistisch, maar willen als kleine wereldburger wel blijven streven naar verbetering: duurzaamheid voor leven en welzijn. Dus, nu er weer zoveel wordt gebouwd en gerenoveerd: denk na over minder beton en asfalt en meer groen en nieuwe systemen van waterbeheer.

We gaan het zien.

evacuatietip ?

Work in progress

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *