Zo luidde de titel van een artikel vorige week in de krant. Het ging over wat de nieuwe president van de VS zou doen als die D. Trump zou heten.
Volop inzetten op fossiele brandstof. Kolen- en olie-industrie wordt versterkt en uitgebouwd. De omstreden pijpleiding van Canada naar Nebraska gaat door. Opzeggen van het klimaatakkoord van Parijs. Trump is klimaatscepticus en hij handelt daarnaar.
Wat nu: Hij is echt president geworden tegen veler verwachting (en hoop) in.
Waren we vorige maand nog zo positief over de resultaten van “Parijs” en de vervolg klimaattop in Marokko, nu vrezen we een ernstige terugslag over het klimaatdenken. Voor ons als kleine speler is duurzaamheid een manier van denken en handelen. Wees zuinig met de eindige bronnen van grondstoffen en energie op de aarde. Bedenk wat een schade de opwarming van de aarde aan onze welvaart en welzijn zal betekenen.
Maar goed, het is niet anders. “We hebben” Trump. Laat ons er niet van weerhouden om op onze weg van duurzaamheid te blijven werken. Op de lange termijn zal dat winnen. Tot geluk voor onze kinderen.