CO2 Compensatie..

U weet zoals al onze klanten dat wij ‘duurzaam’ hoog in het vaandel hebben staan. Onze manier van werken is gebaseerd op de filosofie van zo veel mogelijk het bestaande behouden, goed onderhouden, zuinig gebruik van energie, grondstoffen en materialen. Daar laten we het niet bij. Onze footprint aan CO2 belasting voor het klimaat compenseren we met behulp van het Fair Climate Fund (stookkosten, brandstof, electra). We krijgen daarvoor een certificaat waarin de overdracht van CO2 rechten is vastgelegd. Nu is onze bijdrage uiteraard betrekkelijk gering, maar als vele MKB’en meedoen en vooral de grootbedrijven, dan zet het wel zoden aan de dijk. We nodigen U uit om de site van fairclimatefund.nl ook eens te bezoeken! Dat stemt tot nadenken en dwingt ons ook met een andere blik op de wereld te krijgen. Eén voorbeeld, waarvan we denken dat er misschien wat anders zou moeten worden gedacht, vinden we de autoracesport van Formule-1. Niet direct omdat er nu ook een talentvolle jongeman van Nederlandse origine in meedoet, maar vooral om de klimaatbelasting van deze sport. In een recent artikel in ons dagblad stond wat het betekent om het circus van het ene circuit naar het andere te brengen. Bijvoorbeeld van Monaco naar Japan: 5 Boeings, een stoet vrachtwagens en aanverwante logistiek zijn nodig om zo’n operatie uit te voeren. Wat de wedstrijden en de trainingen kosten aan brandstof en een enorme stapel banden, gaat onze voorstelling te boven. Let wel: wij hebben niets tegen deze en soortgelijke sporten en zijn ook niet jaloers op Max. Maar we vragen ons af of dit soort activiteit nog wel past bij wat we nu weten aan klimaatverandering en onze bijdrage daaraan. Maar er zijn gelukkig ook positieve zaken te melden, waarmee we blij zijn. De ratificatie van het klimaatakkoord van Parijs van de EU en ook van een behoorlijk vervuilend land als India, is een zeer goede zaak. Als we nu ook nog de meest vervuilende en vernietigende activiteit van de mensheid zouden kunnen verbieden, wat zou dat mooi zijn! We hebben het natuurlijk over oorlog en wapengeweld. Tja, utopisch……

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *