April 2014 Zomertijd is Zonnetijd

De winter is voorbij. En wat voor een winter! Geen dag vorstverlet; voor ons is dat wel prettig. Voor U een lage energierekening: ook prettig. Maar dat is nu verleden tijd, onze blik is op de toekomst gericht. Zonnig, want de economie kruipt uit het dal? Of maken we ons toch zorgen? Het Russische gas kunnen we wel vergeten, dat is een logische voorspelling. Dat betekent duurder energie en duurdere producten waarvan de fabricage energie vergt. De druk om meer alternatieve energie te krijgen en het verbruik te verminderen wordt groter. Voor het een bestaan zonnepanelen, voor het ander isolatie. Wat let ons om meteen deze zaken te regelen? Wel, zoals zo vaak, lijkt dat eenvoudiger dan het is. Over de problemen met onkundig isoleren hebben we het vorige maand al gehad. Zo kunnen ook met zonnepanelen zich diverse problemen voordoen.
Een belangrijke waarschuwing lezen we in het Schildersvakblad. Zonnepanelen worden vaak te lichtzinnig gemonteerd. De zware panelen worden bijvoorbeeld vastgezet aan panlatten of dakbeschot. Dat is daarvoor totaal niet berekend. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, bij slecht weer of wanneer een schilder/loodgieter aan of op het dak werkt.
Je moet er niet aan denken welke ernstige ongelukken kunnen gebeuren. Dit is geen verhaal om U af te schrikken, maar wel om U er op te wijzen dat ook kiezen en plaatsen van zonnepanelen vakmanschap vereist. Goedkope leveranciers kunnen U een dure strop leveren.

Als U een stukje woestijn ergens bezit zou zo’n constructie al Uw energieproblemen in één klap oplossen. (volkskrant 24 mrt 2014).

The three solar thermal power plants that make up the 4,000 acre Ivanpah SEGS near Primm, Nevada, on February 20, 2014. (Ethan Miller/Getty Images)1653984_652898428110413_716024796_n

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *