Maart 2014 ENERGIE: IN & UIT

Energie blijft een hot item in de media. Er moet worden gezorgd voor meer duurzame energie, daarvoor zijn wind en zon belangrijke kandidaten. Ook is het verstandig om minder energie eruit te laten gaan: isoleren en minder gebruiken (stoken, koken, autorijden, licht).
Als particulier kan je ook wel het een en ander bereiken. Over isoleren, met name glasisolatie, hebben we het al gehad. Wat betreft de “in-kant” kunnen we gebruik maken van zonneenergie. Een dak, op de juiste manier belegd met zonnecellen, kan heel wat opleveren. De overheid ziet het graag dat we investeren in zonnepanelen. Daarvoor was er een ruime subsidie. Maar, helaas, dat is afgelopen. Wat nog wel overblijft is de zogenaamde groene lening. Er is de landelijke energiebespaarlening, met lage rente (en een aantal voorwaarden!). Daarnaast is er een gemeentelijke duurzaamheidslening, die vaak nog voordeliger is. 174 gemeenten verstrekken zo’n lening. Op “energiesubsidiewijzer.nl” valt na te gaan of uw gemeente iets voor u kan betekenen.

Voor ons, uitvoerders, is het meer zaak om het werk van isolatie en/of plaatsen en aansluiten van zonnepanelen vakkundig en deskundig uit te voeren. Het is specialistisch werk, waarbij door onkunde al snel de beloofde winst in besparing verdampt. Daar was het U en ons niet om te doen!
6Mstring

BIPV1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *