Februari 2013 OEI, gas is op.

Het zal U niet zijn ontgaan: de Groningse opstand en het idee dat we met de rest van ‘ons’ aardgas maar wat zuiniger aan moeten doen. Dat Nederland zo’n aardbevingsgebied zou zijn, als ware het Japan of San Francisco, hadden we ook niet kunnen voorzien. De nationale aardgasbaten zullen – na aftrek kosten – wel minder zijn dan voorheen.
Daarnaast konden we kennis maken met ambitieuze plannen van grote windmolenparken op de Noordzee, even uit het gezicht (en gehoor). Ook wel een paar miljard aan investeringen. We kunnen er zeker van zijn dat de kosten van energie voor de particuliere gebruiker in de nabije toekomst aanmerkelijk zullen stijgen. Reden om wat zuiniger aan te doen! De thermostaat een graadje lager, energievretende apparaten vervangen, gordijnen dicht: alle beetjes helpen. Wat echt helpt is natuurlijk ervoor zorgen dat er niet te veel energie (warmte) zomaar weglekt. Ofwel, met andere woorden: zorg voor een goede moderne isolatie. Inzicht over wat een goede isolatie is, is in de laatste jaren verbeterd. Vraag dat maar eens aan een deskundige! Want goede, met de tijd meegaande onderhoudsbedrijven kunne u bijstaan, met raad en vooral ook met daad.
En er zijn nog meer lichtpuntjes. Bijvoorbeeld, uit het Schildersvakblad komt dit goede nieuws.

Isolatieglas plaatsen definitief 6 procent btw
17-01-2014

Over de arbeidskosten bij het plaatsen van isolatieglas mag vanaf 1 januari het lage btw-tarief van 6 procent gerekend worden. Deze regeling is vanaf die datum permanent, en valt niet meer onder de tijdelijke regeling, die eind 2014 afloopt.

De nieuwe status van het 6 procentstarief voor isolatieglasplaatsen is het gevolg van een lobby door de Glas Branche Organisatie (GBO) en schilderondernemersvereniging OnderhoudNL. Schildersbedrijven mogen, net zoals stukadoors, kappers en andere arbeidsintensieve diensten, permanent 6 procent btw berekenen over hun diensten (indien de te schilderen woning ouder is dan 2 jaar). Glasplaatsen viel niet onder deze regeling, terwijl het ook een arbeidsintensief beroep betreft.

Is dat niet een mooie meevaller?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *