Duurzaam ondernemer 2013

Den Haan Schilders uit Honselersdijk is uitgeroepen tot de ´meest duurzame ondernemer´, die in 2013 heeft deelgenomen aan de trainingen Duurzaam Ondernemen van Sikkens. Mark den Haan ontving de award dinsdag 3 december tijdens een speciaal event Bunnik.

Onder de naam ‘Duurzaam Ondernemen’ heeft Sikkens, samen met 2lead4us, anderhalf jaar geleden een praktische training voor de ondernemende schilder ontwikkeld. Diverse experts geven tijdens deze bijeenkomsten antwoorden op vragen als: Wat is duurzaamheid, hoe kun je dit concreet maken binnen je bedrijf, wat hebben uw klanten er aan en wat levert het op?

Businessplan
In totaal hebben tot nu toe ruim tachtig bedrijven deelgenomen aan deze trainingen. Vijftien van hen hebben hun visie en businessplan via een pitch uiteindelijk voorgelegd aan een commissie met vertegenwoordigers van 2lead4us, MVO Nederland en Nyenrode Business Universiteit. Mark den Haan werd uit dit vermidden verkozen tot ´Duurzaam Ondermer 2013´. De overige twee genomineerden waren Roos Hoobroeckx, van Hoobroeckx Schilders uit Tiel en Nicolle Bastings van Schildersbedrijf Leon Bastings uit Maastricht.

Advies met lef
De jury, bestaande uit Willem Lageweg (MVO Nederland), Anke van Hal (hoogleraar aan Nijenrode en TU Delft) en Anastasia Kellerman (2lead4us), roemden de positieve insteek en het enthousiasme van Den Haan om opdrachtgevers mee te nemen in een duurzaam onderhoudstraject. Het businessplan van het bedrijf richt zich op totaalonderhoud van authentieke panden, waarbij meer energiebesparing en comfort door middel van isolatie, met behoud van de originele uitstraling van de panden, centraal staat. “Dit bedrijf houdt niet alleen rekening met duurzaamheidsaspecten in de eigen bedrijfsvoering, maar weet ook klanten bewust te maken. Hij adviseert met lef en dat leverde uiteindelijk het mooiste totaalplaatje”, aldus Van Hal. Een ondernemer die wil blijven leren en steeds zoekt hoe wél tot een duurzame oplossing kan worden gekomen. “Een fantastische grondhouding”, aldus Lageweg.

Circulair
De uitreiking vond plaats op De Landgoederij in Bunnik tijdens het event ‘Duurzame Kansen, Bewust Benutten’, een vervolg op de trainingen die afgelopen jaar op diverse locaties hebben plaatsgevonden. De meer dan 100 aanwezigen kregen niet alleen tips mee van Lageweg en Van Hal, maar ook Roelof de Vries, van Schilders de Vries uit Groningen, deelde zijn visie. Hij ziet de circulaire economie als dé oplossing om uit de economische crisis te komen én onze planet te bewaren voor ons nageslacht.

Balans
Duurzaam ondernemen is steeds zoeken naar de juiste balans, waarbij planet, people én profit evenveel gewicht in de schaal leggen. Denk in kansen, neem kleine stapjes, integreer deze benadering in je eigen bedrijfsvoering en werk samen, vatte Dave Koppelaar, sales director Sikkens Verkoop, de essentie van de dag heel kort samen. Sikkens gaat in 2014 verder met MVO-trainingen op het gebied van duurzaam ondernemen, verzekerde hij.
– See more at: http://www.schildersvak.nl/nieuws/id5865-den-haan-schilders-duurzaam-ondernemer-2013.html#sthash.8aH2BhSP.dpuf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *