Oktober 2013 Who is afraid of Red, (yellow and blue)?

AfbeeldingDit roemruchte schilderij van Barnett Newman heeft Amsterdam ook beroemd en droevig gemaakt.
Dat laatste toen iemand met de verkeerde mix stofjes in zijn hersenen het doek met een mes te lijf ging. De restauratie bleek voor de stad een dure en nare ervaring. Volgens deskundigen heeft de restaurateur het doek na reparatie in zijn geheel overgeschilderd. Met een verfroller en alkydverf, ordinaire huisschildersverf. Het origineel was opgebouwd uit miljoenen stipjes met penseel. Tja, toen werd iedereen boos; schadeclaims en juridische strijd waren het gevolg.

Maar: wat is er mis met verfrollers en alkydverf? Wij gebruiken dat met veel plezier en succes. Heeft U wel eens gedacht over een deel van een huiskamerwand met een mooie primaire kleur? Dat hoeft niet perse rood te zijn en U hoeft ook niet bang te zijn voor plagiaat. Wel is van belang dat vorm en kleur passen bij Uw interieur en uw smaak. U zult verrast zijn over de metamorfose die zo’n ‘wandschilderij’ in uw woning teweeg brengt. (Denk erom: niet een hele wand, de bedoeling is een uitspringend vlak, met een strakke geometrie, rechthoek, vierkant, cirkel of driehoek……).
Het vereist wel enige durf, die zal worden beloond. En: oververven met de verfroller zal bij U niet leiden tot in dienst nemen van een advocaat!
Wij komen graag eens langs, samen komen we op het mooiste idee.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *