Juni 2013 BRENG WAT KLEUR IN JE LEVEN.

Kijk eens rond in de buurt waar je woont. Wat zijn die straten toch saai en kleurloos.
Dat moet toch anders kunnen, dacht ik, op vakantie in het dorpje op de foto. En die geeft de sfeer maar een klein beetje weer. Ik heb er wel 20 foto’s van gemaakt. Ja, zegt U misschien, in zo’n zuideuropees dorpje, waar altijd de zon schijnt…. Nee hoor, dit is Schotland: Tobermory op het eiland Mull. Nou is het niet altijd goed mogelijk overal maar kleur op te brengen. Baksteen, waar we veel van hebben in Nederland, kan je beter niet verven. Je ziet wel eens die witte gevels, die moeten elk jaar opnieuw. We hebben wel mogelijkheden met onze raamkozijnen en deuren en dakgoten. Dat is veelal ’50 tinten wit’. Maar pas op. Je ziet ook wel eens een durfal met zijn houtpartij in gifgroen of staalblauw, dat pijn doet aan je ogen. Belangrijk is dat meer kleur voor meer sfeer ook moet passen bij de buren, die ook weer…… En een straat moet harmonieus zijn qua kleur. Dat gaat dus niet meevallen om te organiseren.
Gelukkig heb je ‘binnen’ veel meer vrijheid. Let eens op hoe kleur de sfeer kan bepalen, passend bij de kamergrootte, je smaak, de lichtinval, en zo nog wat zaken. Maar wij zien ook binnenshuis nog veel ’50 tinten wit’. Goed kleurkiezen is een vak apart. En deskundig advies loont ( zoals altijd!). Kom en bel:

Nog een ander deel van het haventje in Tobermory:
tobermory_mull_scotland_G2437

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *