Juli 2013 VAKANTIEKLEURTJE

Afbeelding 4

Afbeelding 5Wat is je eerste gedachte bij dit woord?
Lekker bruin worden misschien?:

Bij ons ligt dat wat anders; noem het beroepsdeformatie!
Als wij op stap zijn kijken we altijd rond of we nog iets zien dat interessant is voor ons vak.
Zo hadden we vorig jaar in Piemonte op vakantie een kijkje genomen in het dorp Barolo. Jawel, die van de beroemde heerlijke (dure) wijn. In de buurt, midden tussen de wijngaarden, troffen we een oude kapel, die wel heel bijzonder toonde in het landschap. Kijk maar naar de foto: Deze kapel is geschilderd door Sol LeWitt en David Tremlett. Met zulke beroemde schilders krijg je vanzelf een kunstwerk.

Ik vroeg me af of ik mijn huis zo zou kunnen versieren. Doe het toch maar niet: iets dat uniek is moet je niet overal willen namaken. Maar wel bedacht ik dat wat meer vrolijke kleur binnenshuis goed zou zijn voor de sfeer. Nou is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Kleuren moeten passen, harmonieren met de inrichting en bijdragen aan het gewenste effect. Goed kleurkiezen is geen kwestie van wat staaltjes bekijken en ‘iets moois’ uitzoeken. Het is een vak apart en sommige binnenhuisarchitecten hebben zich daarop gespecialiseerd. Dus als uw goede voornemen in de vakantie leidt tot daden (ik bedoel: verbeter uw woongenot met een goed kleurpalet), weet dan dat wij over kleurdeskundigheid beschikken en voor u een advies op maat kunnen laten maken.

Maar eerst gaat u op vakantie! We laten de dagelijkse beslommeringen even van ons afglijden en genieten van zon en wijn (wellicht zo’n kostelijke Barolo?). Het moment om na te denken over wat we in huis zouden willen veranderen komt dan vanzelf. Veel plezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *